Τι προσφέρει

Τι προσφέρει το Καράτε Ντό (Karate-Do)

Η χρησιμότητα και η προσφορά του Καράτε στην εποχή μας, έχει πολλαπλή μορφή. Πρακτικά αποτελεί, πρώτα απ' όλα, μια αποτελεσματική μέθοδο ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ, στην οποία μπορούν να εξασκηθούν άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, καθώς και παιδιά.

Σαν ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ αποτελεί μια ολοκληρωμένη μέθοδο εκγύμνασης του ανθρωπίνου σώματος. Ο δυναμικός τρόπος εκτέλεσης των επιστημονικά μελετημένων τεχνικών του, υποχρεώνει έναν μεγάλο αριθμό μυών να γυμνάζεται αρμονικά. Συμβάλλει αποφασιστικά στην ισομετρική ανάπτυξη του σώματος, στη βελτίωση του αναπνευστικού και κυκλοφοριακού συστήματος, καθώς επίσης και στην ανάπτυξη της ευκινησίας και στην ευστροφία του πνεύματο

Η αρμονική ανάπτυξη και συνεργασία των σωματικών και των ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ παραγόντων του ανθρώπου, αποτελούν βασική επιδίωξη των ενασκούμενων.

Η μέθοδος της συνεχούς ατομικής προσπάθειας και επιμονής, η αυτοπειθαρχία, αρχές στις οποίες οι ενασκούμενοι θα πρέπει να ενδώσουν, αν θέλουν να έχουν σημαντικά αποτελέσματα, μπορούν να αποτελέσουν ένα ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ σύστημα, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υπόδειγμα και για την υπόλοιπη ζωή τους.

top