Παιδικά 7-12 ετών

Μαθήματα Καράτε Σότοκαν - για παιδιά 7-12 ετών

Το Καράτε είναι ένα ασφαλές και πρακτικό μέσο αυτοάμυνας. Μέσα από την προπόνηση βελτιώνεται η αντοχή, η ταχύτητα και ο συντονισμός της κίνησης. Οι αθλητές μας προπονούνται έτσι ώστε να μπορούν να εστιάζουν την προσοχή τους και να κατευθύνουν την ενέργεια τους με θετικό τρόπο. Επιπροσθέτως, το Καράτε διδάσκει βασικές αξίες της ζωής, όπως: ο σεβασμός, η κατάκτηση στόχων και η ιεραρχία.

Με τακτική προπόνηση οι αθλητές μας θα κερδίσουν τον αυτοέλεγχο και την αυτοεκτίμηση, αναπτύσσοντας παράλληλα μια δυνατή προσωπικότητα. Αυτό το πρόγραμμα είναι χωρισμένο σε τμήματα σύμφωνα με τα χρόνια εκπαίδευσης των αθλητών και το χρώμα της ζώνης. Οι έμπειροι προπονητές μας καταρτίζουν το πρόγραμμα προπόνησης σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες των αθλητών μας. Σε αυτά τα τμήματα κτίζονται οι βάσεις για την αγωνιστική δραστηριότητα.

Στο Σότοκαν Καράτε, σε κάθε ζώνη υπάρχει συγκεκριμένη ύλη από την Παγκόσμια Ομοσπονδία (SKIF). Οι αθλητές διδάσκονται και εξετάζονται πάνω στην ύλη αυτή, για να προαχθούν στην επόμενη ζώνη. Συγκεκριμένα, η ύλη αποτελείται από τρεις ενότητες: τα kihon, το kata και το kumite.

Kihon είναι οι βασικές τεχνικές που απαρτίζονται από τις στάσεις, τις αποκρούσεις και τα χτυπήματα τόσο με τα χέρια, όσο και με τα πόδια.

Kata είναι μία αλληλουχία από βασικές τεχνικές, προς διαφορετικές κατευθύνσεις, με φανταστικό αντίπαλο.

Kumite είναι η μάχη με πραγματικό αντίπαλο.

Άσπρη Ζώνη

Οι αρχάριοι αθλητές του Καράτε φοράνε άσπρη ζώνη. Το λευκό χρώμα της ζώνης συμβολίζει την αγνότητα. Στο τμήμα αυτό οι αθλητές διδάσκονται τις πρώτες βασικές κινήσεις του Καράτε, στοιχεία που θα αποτελέσουν τους δομικούς λίθους για την εξέλιξή τους.

Κίτρινη Ζώνη

Οι αθλητές, έχοντας ήδη αποκτήσει την πρώτη τους επαφή με το Καράτε, συνεχίζουν με τις ήδη υπάρχουσες αλλά και νέες τεχνικές, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις στάσεις, ώστε να μπορούν να οριοθετούν καλύτερα το σώμα τους μέσα στο χώρο, σε σχέση πάντα με τον αντίπαλο.

Πορτοκαλί Ζώνη

Στην πορτοκαλί ζώνη, οι αθλητές είναι πλέον σε θέση να συνδυάσουν τις τεχνικές που έχουν μάθει στις προηγούμενες ζώνες, εφαρμόζοντας έτσι απλές ολοκληρωμένες μορφές αυτοάμυνας.

Πράσινη Ζώνη

Εδώ, οι αθλητές έχοντας αποκτήσει ήδη μία μικρή εμπειρία, περνούν σιγά σιγά σε πιο σύνθετους συνδυασμούς τεχνικών. Μαθαίνουν να τοποθετούν κατάλληλα το σώμα τους, ανάλογα με την κίνηση που εκτελούν.  

Μπλε Ζώνη

Στη μπλε ζώνη, οι αθλητές εμπλουτίζουν τους συνδυασμούς των κινήσεων της πράσινης ζώνης. Τα λακτίσματα έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην ζώνη αυτή. Επιπλέον, από αυτή τη ζώνη γίνεται η επιλογή των αθλητών που θα απαρτίσουν την επίσημη αγωνιστική ομάδα του Συλλόγου.

Μωβ Ζώνη

Στη ζώνη αυτή, οι αθλητές έχοντας πλέον κατακτήσει τις βασικές τεχνικές των προηγούμενων ζωνών, καλούνται να αποδείξουν την άρτια εκτέλεση και την δεξιοτεχνία των κινήσεών τους.

Καφέ Ζώνη

Η καφέ ζώνη αποτελεί το μεταίχμιο της σταδιοδρομίας ενός αθλητή Καράτε. Σε αυτό το στάδιο, ο Καρατέκα προετοιμάζεται εντατικά για τη μαύρη ζώνη, εκπαιδεύεται σε ακόμα πιο δύσκολες τεχνικές και ξεκινάει να γνωρίζει την ελεύθερη μάχη (jui kumite) - αφού πλέον ο αντίπαλος δεν παραμένει ακίνητος σε ένα σταθερό σημείο.

Μαύρη Ζώνη

Είναι η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή ενός Καρατέκα, καθώς έχει ολοκληρωθεί ο βασικός κύκλος εκπαίδευσής του. Οι γνώσεις του παρελθόντος, η νέα ύλη και η ελευθερία των κινήσεων, έχουν σκοπό να τον κάνουν έναν άρτιο Καρατέκα, έτοιμο να ανταπεξέλθει σε κάθε δύσκολή στιγμή. Πάνω από όλα όμως, η τέχνη του Καράτε συμβάλλει στην ολοκλήρωση του χαρακτήρα μας. Για τον λόγο αυτόν, το Καράτε ξεκινά εδώ, στη μαύρη ζώνη.

Για το εβδομαδιαίο πρόγραμμα πατήστε εδώ

top